Поощряван от символичните наказания и делата, които най-често завършват с глоба

...
Поощряван от символичните наказания и делата, които най-често завършват с глоба
Коментари Харесай

Естонец превозва незаконно сирийци край Драгоман

Поощряван от символичните наказания и делата, които най-често приключват с санкция или съглашение, бизнесът с транспорт на мигранти през България продължава да е прелъстителен за всевъзможни народности.

Сега естонец отива на съд, по тази причина че превозвал в колата си в района на Костинброд лица, които (по думите им) са жители на Сирия.

В. М. е хванат на 24 март в региона на Драгоман. Според специалисти, всеобщо мигрантите са трансферирани от турската граница до София от едни проведени групи, а от столицата към Сърбия - от други.

Обвинен е от Районна прокуратура-Костинброд по члена за незаконно подкрепяне на непознати жители да преминат през страната, при това с цел набиране на имотна облага (чл. 281 от НК), който планува... от една до шест години и санкция от 5000 до 20 000 лева. 

По време на предходния парламент министър Иван Демерджиев предложи директно след два случая с убити служители на реда, фрапантно завишаване на наказванията в Наказателен кодекс.

Това обаче по този начин и не можа да се случи, защото Народното събрание не " доживя " да се заеме с тематиката.

Ето и истинското известие на прокуратурата:

Гражданин на Естония е притеглен към наказателна отговорност за нелегално транспортиране на мигранти в региона на гр. Драгоман

Под управлението на Районна прокуратура – Костинброд се водят дейности по следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по чл. 281, алинея 2, т. 1 и т. 5, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 24.03.2023 r. на път в региона на гр. Драгоман, област София, бил открит лек автомобил, ръководен от жителя на Естония В.М. Той превозвал седем лица без документи за идентичност и без статут за престояване в Република България.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор В.М. е притеглен в качеството на обвинен за незаконно подкрепяне на непознати жители да минават в страната в нарушаване на закона. Престъпното действие е осъществено за набиране на имотна полза.

Превозваните от него чужденци са жители на Сирия.

По искане на Районна прокуратура – Костинброд съдът дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвиненото лице.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР